Svenska Setterklubben för Engelsk Setter, SSK Svenska Setterklubben för Engelsk Setter, SSK
Fågelhundar för FÄLT, SKOG och FJÄLL Stiftad 25 juli 1903
Avelsrådet presenterar sig

Åsa Vilson     e-post

"Jag är veterinär och doktorand inom smådjursmedicin på Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) där jag arbetat med en forskningsstudie på Försvarsmaktens Hundavelstation. Under min tid på avelstationen, där det årligen föds 30-40 schäferkullar, har jag fått en god inblick i storskaligt avelsarbete. Engelska settrar har alltid funnits i mitt liv, under min uppväxt födde mina föräldrar upp ES med kennelnamnet "Skedoms". Efter avslutad veterinärutbildning köpte jag min första egna ES, Falcsagans Gry. Med henne vaknade mitt jaktintresse ordentligt och nuförtiden är höstens ripjakt och hundträningen på vårvinterfjället årets höjdpunkter. Jag är numera delägare i Skedoms kennel och förutom Gry har jag nu även hennes dotter Mackmyra. Med mina hundar deltar jag på både jaktprov och utställning, även om den praktiska jakten är det jag prioriterar högst.

I avelsrådet arbetar jag framförallt med hälsofrågor. Jag vill medverka till att den engelska settern även i fortsättningen ska vara den friska och sunda jakthund som vi har idag."

Vibeke L. Andersson  faulfossen@gmail.com

Anna Linder

Jag bor på landet utanför Tidaholm. Jag har hållt på med Brittiska fågelhundar i drygt 30 år. Jag och min man har en kennel som heter Svitjods. Vi föder upp Engelska Settrar, Svitjods Pixa är 10 år och Danguns Ice 1,5 år. Jag jagar med dom från söder till norr. Jakten är absolut det viktigaste för mej men jag startar med dom också på prov då det är vår avelsvärdering. Jag har vunnit fält SM med Jch, Uch Sydvindens Flisa. Placerat mig i Svenskt Derby med Fllisas dotter Svitjods Pixa. Vunnit Svenskt Derby med Pointern Top Point Lin. Numera har jag ett barnbarn till Flisa, Danguns Ice som har fått 4 st 1:a pris i Ukl och hon blev bästa unhund på SSKs prov i höst. Hon har tagit 1:a pris både på fält och fjäll. Första 1:a fick hon i Danmark. Vi har under många år åkt till Danmark och startat på prov. Mkt för att se om det finns ngn hund att använda i avel.

Exteriören är också viktig för jag vill ha sunda, slitstarka uthålliga hundar.

Jag sitter också med i styrelsen.

Efter alla år jag hållt på har jag ett brett kontaktnät och ser många hundar under jakt och jaktprov. Utbytet norr till söder och länder emellan tror jag är ngt jag kan ha nytta av i min nya roll.

Torbjörn Eklund tobbe@ripflogets.se

Jag bor i Slagnäs utanför Arjeplog sen 10 år tillbaka men är ursprungligen från Skellefteå. Stående Fågelhundar har jag snart jagat över i 20 år. Jag är utbildad och verksam jaktprovsdomare sedan 2010. Jag jagar över mina hundar all lovlig tid då främst på fjäll, men med åren så har både skogsjakten och jakten på fält börjat intressera mig mer. Jag har haft en egen kennel som hette Ripflogets kennel som jag numera har överlåtit till en god vän och är sedan en tid tillbaka delägare i Ohlsmyrens kennel. I dagsläget så har jag 3 st engelska settrar i hemmet samt ett par till ute hos andra. Jag tog på mig uppdraget inom avelsrådet för att jag tror jag kan bidra med en del kunskap då jag ser en hel del hundar på prov och jakt, för mig är dom jaktliga egenskaperna hos den engelska setter allra viktigast.

 

 

Se presentation under styrelsen

 

 


Svenska Setterklubben för Engelsk Setter xit ab (2008)