Svenska Setterklubben för Engelsk Setter, SSK Svenska Setterklubben för Engelsk Setter, SSK
Fågelhundar för FÄLT, SKOG och FJÄLL Stiftad 25 juli 1903Styrelsemedlemmarna presenterar sig

Lars-Erik Sjöblom, Ordförande

Jag bor i Råneå, en by ca 3 mil norr om  Luleå. Hundar och jakt har alltid varit mitt stora intresse och till och med 1989, då jag köpte min första engelska setter, var harjakt med stövare det som gällde, men även älgjakt.
Det är främst fjälljakten som jag brinner för men även på skogsjakten tillbringas många dagar under hösten då det är en fantastisk rolig jakt. Utöver detta vill jag gärna pröva på jaga och gå prov fält. 
Jag har också genomgått SSK:s instruktörsutbildning som genomfördes 1999 i Trillevallen vilken var en alldeles utomordentlig utbildning.
Engagerad i setterklubben lokalt blev jag i början av 1990-talet då vi bildade ÖNFK:s södra sektion som sedermera blev SNFK.
Utöver detta bedriver jag uppfödning av engelsk setter i mindre skala i Lappvikens kennel.

 

 

Daniel Gustavsson, vice ordförande
Jag heter Daniel Gustavsson och har jagat med stående fågelhund sedan 15-års ålder. Och har alltid haft hund som intresse.  Jag och min familj bor på en liten gård i södra Småland. Då min fru och jag delar intresset med jakt och hundar så blir det mycket jakt och viltvård på fritiden. Vi jagar gärna både på fält som fjäll. Och har de sista åren även börjat jaga en del i skogen.  Vi har idag 5 hundar varav två stycken engelsk setter.(övriga raser är wachtel, labrador). Vi driver också en kennel i blygsam skala.  Jag tävlar gärna med hund, och jag har de senaste åren ägnat mig åt att döma en del fältprov.
Mina ambitioner är att också kunna döma såväl skog som fjäll.

Vision:
Mina tankar med arbetet i klubben är att försöka locka med fler unga och gamla medlemmar. Att rasen fortsätter att utvecklas framåt både jaktligt men också mentalt. Jag är också kontaktperson för SSK (region Öland-Småland) och hoppas också kunna dela med mig av mina erfarenheter till nya medlemmar.

 

Tony Johansson, sekreterare
Jag heter Tony Johansson, 47 år och bor i Kiruna tillsammans med sambo och 4 hundar. Jag har jagat med stående fågelhund sedan 1995 och varit den engelska settern trogen(nån pointer har också varit med) hela tiden. Jag började gå på jaktprov i slutet av 90-talet med blandade resultat men senare så blev jag mer intresserad och resultaten blev bättre därefter också. Jag kommer från Gällivare men har även bott i Nord-Norge och Kirkenes i nästan 3 år och där deltagit på många prov runt om i Finnmark. Jag har tidigare varit aktiv i SSK Avelsråd samt ÖNFK. Sedan 2014 är jag jaktprovsdomare och har då möjlighet att se och bedöma många hundar av olika raser. Jag brinner för det jaktliga men tycker även att en exteriören fyller en viktig funktion för vår ras. Jag har i arbetslivet blivit van att jobba med visioner och strategier som en del i att nå uppsatta mål och tror att det även kan bli en framgångsfaktor för vår ras framöver. Det finns några enkla frågor att ställa sig oavsett om man jobbar med sin egen hund eller i en förening: Vart vill vi vara? Gör vi rätt saker för att nå dit? Som förtroendevald i SSK så vill jag jobba för att den engelska settern ska fortsätta utvecklas som ras jaktligt. Jag hoppas också på att bidra till en större delaktighet samt kommunikation mellan SSK, medlemmarna och lokalklubbarna.

Anna Linder, ledamot

Jag bor på en liten hästgård utanför Tidaholm i Västergötland. Jag har haft hund i stort sett hela mitt liv. Den första hund hag hade var en korthårig tax. Jag köpte min första Gordonsetter i mitten av 80-talet. Jag kom i kontakt med Engelsk setter på en fjällkurs och blev förälskad i rasen och har haft Engelsk setter sedan början av 90-talet. Några Pointrar har vi också haft under årens lopp.

Jag föder upp Engelsk setter och Gordon setter i liten skala. I vårt avelsarbete vill vi ha sunda överskottshundar med en stor viltfinnarförmåga. Vi jagar och tävlar med våra hundar både på fält och fjäll. Hemma hos oss har vi i dag en Engelsk setter och två Gordonsettar i varierande åldrar.

Vision: Värna om den Engelska settern som jakthund. Medverka till att göra så väl den Engelska setten så väl som SSK attraktiv för nya och gamla medlemmar.

 

 

Alexander Bennergård, ledamot
Jag är 37 år bor utanför Lund med min fru och 2 barn. Jag skaffade min första fågelhund (engelsk setter) 2012 jag har för tillfället 2 settrar, pointer, labbe och en strävhårig tax. Jag jagar gärna allt men jakt med stående fågelhund ligger mig varmast om hjärtat.

 

Jan-Olof Tano, Ledamot

Stellan Johansson, Ledamot
Jag  bor i Tärnafjällen, byn Oltokken , Tärnaby.
Jag har haft hundar sen jag började jaga, från början spets, och sen blev det engelsk setter 1973.
Första settern köptes från Piteå för 300kr inklusive koppel. Den var efter en italiensk import och var en riktig fältflygare.
Samma år blev jag medlem och fick då ett personligt brev från vår dåvarande ordförande som önskade mig ”lycka till med min nye setter på fältet”.
Jakten i skogen och på fjället ligger mig varmt om hjärtat och jag är svag för riktiga ”fältflygare”.
Jag är jaktprovsdomare, vilket jag menar är mycket intressant då jag haft nöjet att uppleva hela skalan av ”riktiga hundar”.
Hemma hos oss har vi idag engelsk setter och gordonsettrar som vi jagar med.
Min insats i klubben är idag inriktad på "supporting" då jag har en lång historia i de flesta funktioner som SSK arbetar med.
Engelsk Setter är en mycket bra jakthund och den "bästa jaktkompisen" för mig. Åsså bössan så klart !

 

 

 

 

 


Svenska Setterklubben för Engelsk Setter xit ab (2008)