Svenska Setterklubben för Engelsk Setter, SSK Svenska Setterklubben för Engelsk Setter, SSK
Fågelhundar för FÄLT, SKOG och FJÄLL Stiftad 25 juli 1903Styrelsemedlemmarna presenterar sig


Åsa Vilson, ordförande

Jag bor på en gård i Jämtländska Hackås. Uppvuxen med engelsk setter och sedan några år delägare i min pappas kennel som fött upp rasen i över 30 år. Härhemma finns nu tre engelska settrar. Jag brinner framförallt för fjälljakten och tillbringar så mycket av min lediga tid som möjligt på fjället under hela jaktsäsongen. Några jaktprovsstarter blir det​ för avelsarbetets skull, även om jakten är det som ligger mig varmast om hjärtat.
 

Vision: Jag vill att SSK ska vara en inkluderande klubb som riktar sig till alla ägare av engelsk setter; oavsett om man är nybörjare eller erfaren, har intresse av jaktprov eller enbart av jakten -oberoende var i landet som man bor.

Daniel Gustavsson, vice ordförande
Jag heter Daniel Gustavsson och har jagat med stående fågelhund sedan 15-års ålder. Och har alltid haft hund som intresse.  Jag och min familj bor på en liten gård i södra Småland. Då min fru och jag delar intresset med jakt och hundar så blir det mycket jakt och viltvård på fritiden. Vi jagar gärna både på fält som fjäll. Och har de sista åren även börjat jaga en del i skogen.  Vi har idag 5 hundar varav två stycken engelsk setter.(övriga raser är wachtel, labrador). Vi driver också en kennel i blygsam skala.  Jag tävlar gärna med hund, och jag har de senaste åren ägnat mig åt att döma en del fältprov.
Mina ambitioner är att också kunna döma såväl skog som fjäll.

Vision:
Mina tankar med arbetet i klubben är att försöka locka med fler unga och gamla medlemmar. Att rasen fortsätter att utvecklas framåt både jaktligt men också mentalt. Jag är också kontaktperson för SSK (region Öland-Småland) och hoppas också kunna dela med mig av mina erfarenheter till nya medlemmar.

Richard Brännström, kassör
Bor i Sundsvall

Vision:  Det viktigaste målet för mej är att vi i styrelsen skall göra vad vi kan för att skapa 
friska och sunda jakthundar.

Anna Linder, ledamot

Jag bor på en liten hästgård utanför Tidaholm i Västergötland. Jag har haft hund i stort sett hela mitt liv. Den första hund hag hade var en korthårig tax. Jag köpte min första Gordonsetter i mitten av 80-talet. Jag kom i kontakt med Engelsk setter på en fjällkurs och blev förälskad i rasen och har haft Engelsk setter sedan början av 90-talet. Några Pointrar har vi också haft under årens lopp.

Jag föder upp Engelsk setter och Gordon setter i liten skala. I vårt avelsarbete vill vi ha sunda överskottshundar med en stor viltfinnarförmåga. Vi jagar och tävlar med våra hundar både på fält och fjäll. Hemma hos oss har vi i dag en Engelsk setter och två Gordonsettar i varierande åldrar.

Vision: Värna om den Engelska settern som jakthund. Medverka till att göra så väl den Engelska setten så väl som SSK attraktiv för nya och gamla medlemmar.

 

Anette Wall, ledamot
Köpte min första Engelska Setter 2003 och sen var nog ingenting sig likt mer. Flyttade upp till Jämtland 2008 för att ha fjället inom räckhåll. Tycker om den trevliga fjälljakten men även den spännande gråfågeljakten. Har sedan ett par år en småskalig uppfödning där mitt mål är att ha rastypiska, jaktkloka hundar som är med frisk hälsa. Försöker lägga all min lediga tid för jakten men emellanåt stoppar jag in några jaktprov och utställningar då jag vill ha dokumenterade egenskaper för avelsarbetet. Jag är även Engelska Setterklubbens Webmaster.

Alexander Bennergård, ledamot
Jag är 37 år bor utanför Lund med min fru och 2 barn. Jag skaffade min första fågelhund (engelsk setter) 2012 jag har för tillfället 2 settrar, pointer, labbe och en strävhårig tax. Jag jagar gärna allt men jakt med stående fågelhund ligger mig varmast om hjärtat.
 

 

Stellan Johansson, suppleant, ledamot i FA:s regel & domarutbildningskommitté.
Jag  bor i Västerbottens inland i Malå och i Oltokken , Tärnaby.
Jag har haft hundar sen jag började jaga, från början spets, och sen blev det engelsk setter 1973.
Första settern köptes från Piteå för 300kr inklusive koppel. Den var efter en italiensk import och var en riktig fältflygare.
Samma år blev jag medlem och fick då ett personligt brev från vår dåvarande ordförande som önskade mig ”lycka till med min nye setter på fältet”.
Jakten i skogen och på fjället ligger mig varmt om hjärtat och jag är svag för riktiga ”fältflygare”.
Jag är jaktprovsdomare, vilket jag menar är mycket intressant då jag haft nöjet att uppleva hela skalan av ”riktiga hundar”.
Hemma hos oss har vi idag engelsk setter och gordonsettrar som vi jagar med.
Min insats i klubben är idag inriktad på att som klubbens representant i FA/DURK driva de frågor som är klubbens inriktning avseende regler och domarutbildningsfrågor.
I min domargärning så anser jag att engelsk setter definitivt är på väg upp kvalitetsmässigt. Det är mentaliteten som är grunden för en sund jaktsetter som fungerar i ett modernt samhälle med allt det innebär.
Har du funderingar om engelsk setter eller mitt arbete inom FA vad gäller regler och domarutbildningsfrågor så hör av dig.

 

 

 

 


Svenska Setterklubben för Engelsk Setter xit ab (2008)